Portalul ofera informatii complete despre Companiile de profil din Romania. Recomandam societati comerciale care produc/ comercializeaza/ importa/ distribuie/ proiecteaza hale metalice. Partenerii nostri realizeaza structuri si confectii metalice de orice complexitate, elemente pentru constructii metalice (stalpi, grinzi, grinzi cadru). Serviciile oferite de partenerii nostri debuteaza cu: proiecte tehnice si simulari 3D, Consultanta, servicii de prelucrari prin aschiere, debitare cu laser, debitare cu plasma, indoire table si sablare, Incercari si examinari tehnice, examinari cu: ultrasunete, lichide penetrante, pulberi magnetice, montaj structuri si toate astea pentru a realiza produse finite conform cerintelor clientului. Ne mandrim cu proiecte precum: Hale Productie, Depozitare, Industrie Alimentara, Ateliere, Show Room, Birouri, Agricultura, Ferme Zootehnice, Sport & Recreere, Hangare Avioane, Service Auto, Constructii Provizorii, Case structura metalica.
Constructia masinilor, echipamentelor electrice, industria medicamentelor si constructiile merg foarte bine anul acesta. Toate sunt stimulate de consum.
Noutatea ar fi ca, dupa ce ani de zile ne-am bazat pe importuri, productia industriala locala este in sfarsit in crestere sustinuta, atingand cea mai buna performanta de dupa 2014 incoace. Vestea este imbucuratoare pentru ca in ultimii trei ani ne-am bazat mai mult pe importuri, iar daca se deschid sau se extind fabricile, se fac si angajari.
O hala industriala a fost ridicata de la zero in doar o luna si jumatate. Graba e mare pentru ca pe piata spatiilor pentru fabrici si depozite, aproape ca nu mai e nimic de inchiriat.
Viorel Opait, Director de Dezvoltare: "In primul rand, un volum record al tranzactiilor de inchiriere, dar si al livrarilor. La nivel de 2017 cred ca discutam de un an chiar mai bun decat recordul in industrie, care a fost 2008."
In materie de productie industriala, sectorul auto creste spectaculos si aduce peste 20% din cresterea economica a intregii tari. Fabricile de echipamente electrice, electronice, dar si de produse farmaceutice cresc si ele. Industria alimentara si a tutunului erau inca amortite in februarie.
Florina Pinzaru, Decanul Facultatii de Management, SNSPA: "A crescut toata productia si este un nivel destul de bun, as spune si pare a fi mai degraba trasa din exporturi, dar nu numai, nu putem pune semnul egal intre cele doua. Insa as specifica ca aceasta crestere este una care se intampla in general in luna martie, deci s-ar putea sa fie totusi o chestiune conjuncturala."
Fabrici si firme noi, inseamna angajati mai multi. Intr-un top privat al domeniilor in care se fac recrutari anul acesta, vanzarile si IT-ul conduc detasat. De exemplu, o companie americana cauta sute de viitori consultanti in tehnologie, direct pe bancile facultatilor.
Jim Moffatt, Global Consulting CEO, Deloitte: "Avem deja peste 100 de oameni aici. Planul nostru pe urmatorii doi ani e sa ajungem la 800 de angajati care vor fi expermentati. Initial vor lucra pe servicii financiare, productie, industria auto, stiintele vietii - o sa fie un spectru larg."
Prin Agentia de Ocupare a Statului, in schimb, sunt cautati peste 29 de mii de angajati, cei mai multi in judetele cu somajul cel mai mic. Cele mai multe locuri ar fi pentru lacatusi, muncitori necalificati, paznici si lucratori comerciali.
Viorel Opait, Director de Dezvoltare: "Companii, retaileri sau companii de productie care se vor uita in zone cu somaj mai mare, iar pe zona de productie eu cred si pariez mult pe Moldova, cel putin in zona de productie low-cost, cablaje de exemplu".
Industria, care cuprinde tot ce se fabrica, dar si extractiile de resurse plus reparatiile masinilor, a urcat fata de 2010 cu aproape 40 de procente.
sursa: stirileprotv.ro